Книгата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми Безусловна вярност“ (A Higher Loyalty),

...
Книгата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми Безусловна вярност“ (A Higher Loyalty),
Коментари Харесай

Книгата на бившия директор на ФБР излиза у нас до края на юни

Книгата на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми „ Безусловна честност “ (A Higher Loyalty), ще излезе на български до края на юни като част от библиотека Carpe Diem на издателство Locus в превод на Тодор Кенов.

„ Безусловна честност “, оглавила влиятелната ранглиста на New York Times за нехудожествена литература още след първата си седмица на пазара, е наситена с разкрития за последните американски избори и работата на администрацията на Доналд Тръмп.

Книгата се трансформира в същински бестселър с регистрирани продажби на над 600 хиляди копия за по-малко от седмица след излизането си по книжарниците в Съединени американски щати на 17 април. Издателите от групата Macmillan разясняват пред Publishers Weekly, че „ Безусловна честност “ е най-продаваната нехудожествна книга във всички формати, а квалифицираният начален тираж е от над милион екземпляра.

“Стремежът ни е да предоставяме на читателите си настоящи, значими, смели книги. Още с публикуването си “Безусловна честност ” се трансформира в сензация, а и пасва на профила на издателството ни, тъй като записките на Джеймс Коми надвишават жанра на “политическите книги ”. Той написа за живота, водачеството, принципите… Почувствахме се съпричастни и не се колебахме дълго, а в този момент с неспокойствие чакаме отклика на българските читатели ”, споделя издателят Кремена Методиева.

Успехът на „ Безусловна честност “ се дължи на разразилата се политическа стихия в Съединени американски щати след 9 май 2017 година, като президентът Доналд Тръмп отстрани от пост шефа на ФБР Джеймс Коми. В резултат Коми излезе с голям брой изказвания, уличаващи Тръмп в корист с властта. В книгата си Коми назовава президентството му „ горски пожар “, който нанася съществени вреди на откритите в страната правила и обичаи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР